En tårta som de flesta tål.
Instruktioner
- Koka upp 1,5 dl vatten. Tillsätt 0,75 dl pama minutris. Låt koka i ca 3 minuter. Svalna av grötriset och vispa med elvisp till slät konsistens.
- Tillsätt en påse kakmix för sockerkaka, 1 dl kokosmjölk samt 1 dl flytande keiju och rör/vispa ihop. Smöra en platt rund form och strö på kokosflingorna (istället för ströbröd).
- Häll i smeten och grädda i nedre delen av ungnen på 175 grader i ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
- Bred på björnbärskräm (jag använder hemlagad kräm av kokta, silade björnbär där saften får koka upp tillsammans med socker som reds av med potatismjöl) på ovansidan av hela kakan. Spritsa smörkrämen som en cirkel i ytterkant på kakan (som färg till smörkrämen använder jag björnbärssaft eller svartvinbärssaft).
- Strö över strössel över hela kakan och dekorera med kristyr
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar