Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta - Love

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en enkel och god tårta som går snabbt att göra och gör gott intryck. Gullig och perfekt till dop, födelsedag m.m. Det var jag själv som designade den till en tävling. (den kom tvåa med några få rösters marginal)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära tårtbottnarna till hjärtformar, när du gjort första kan du använda den som mall för de andra två så att de blir lika stora. Skär även marsipanen i samma form. (använd helst en av tårtbottnarna till mall så marsipanöverdraget blir lika stort)
  2. Vispa hälften av grädden och häll i sylt tills du tycker att den får en bra färg. (beroende på hur du vill ha den)
  3. Bred ut hälften av grädd- och syltmoussen på första tårtlagret, (OBS: Inte på sidorna!) lägg sedan på det andra tårtlagret och bred ut marsankrämen. På det översta tårtlagret brer du ut resten av moussen.
  4. Lägg över marsipanen, vispa till den återstående grädden och bre ut den på sidorna av tårtan. Sätt fast geléhjärtanen på sidorna.
  5. Ta nu glasyren och splitta ut runt om tårtan, strössla på strösslet. Med hjälp av glasyren sitter de bättre.(välj vilket strössel du vill)
  6. Skriv med hjälp av glasyren en valfri text,(använder man inte några sugerpaste figurer så skriv texten större) Lägg på nallen på ena sidan och rosen på andra sidan. Andra dekorationer i sugerpaste eller annat material går också att ha. (man kan beställa figurer på konditorier)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.