En tårta från det anrika Bräutigams i Göteborg.
Instruktioner
- Ugnstemperatur 175 grader
- Smörj en låg form, gärna med upphöjd kant, ca 20 cm i diameter.
- Hacka nötterna och strö dem i formen. Riv mandelmassan. Tillsätt matfettet och rör detta poröst. Arbeta in äggen ett i taget, och rör till sist ner mjöl och bakpulver. Bred ut smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Stjälp upp den och låt den kallna.
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Vispa grädden till fast skum.
- Krama vattnet ur gelantinbladen och smält dem i en liten kastrull på svag värme. Låt lösningen svalna något. Rör ner den i grädden och smaksätt den.
- Bred gräddblandningen som ett tjockt lager ovanpå kakan. Låt detta stelna till.
- Täck hela fyllningen med bär.
- Koka vatten och socker till en simmig lag. Smaksätt den med citronsyra. Låt svalna.
- Skeda försiktigt lagen över bären så att de ser glansiga och fina ut.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar