Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med Baileysgrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Om du har lite Baileys kvar i barskåpet är detta ett utmärkt recept där du kan använda den irländska likören. Tårtan ser ut som ett riktigt konditorbakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen på svag värme i en kastrull. Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör sedan ner äggen, ett i taget. Rör även ner den smälta chokladen samt mjöl och bakpulver.
  2. Smöra och mjöla en form, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna.
  3. Gör mandelkrosset. Hacka mandeln fint, med eller utan skal. Smält sockret i en vid panna under omrörning. Rör försiktigt ner den hackade mandeln när sockret är ljusbrunt.
  4. Olja ett bakplåtspapper. Häll ut blandningen på pappret och låt det stelna. Krossa sedan mandelsockret i små bitar.
  5. Dela bottnen i två delar och bred rikligt med aprikosmarmelad på den ena delen.
  6. Vispa grädden och smaksätt den med Baileys och socker. Bred ut 1/3 av gräddkrämen över aprikosmarmeladen och lägg på tårtlocket.
  7. Bred ut resten av gräddkrämen på tårtlocket och runtom tårtan. Garnera till sist tårtan med mandelkrosset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.