Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med blåbärskräm

(1 kommentar)  
Skriv ut

Underbart god tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en kakform med löstagbar botten ca 26 cm i diameter.
  2. Lägg den undre tårtbotten i en kakform. Blöt upp 4 gelatinblad i kallt vatten. Låt blåbären rinna av i ett durkslag, ta vara på saften och ställ åt sidan. Mosa blåbären med en stavmixer.
  3. Krama ur gelatinet och värm dem med lite bärmos och blanda sedan med resten av blåbärsmoset. Bred moset på den undre bottnen och låt stelna lite.
  4. Smält chokladen med grädden i en kastrull på svag värme under omrörning, låt sedan svalna lite. Tillsätt mascarpone sked för sked och rör om kraftigt. Värm upp blåbärssaften, lös upp resten av gelatinet i saften och tillsätt till mascarponeblandningen. Rör om väl.
  5. Bred en tredjedel av balndningen över blåbären. Lägg på tårtlocket (observera att bara två bottnar används, den undre och den övre), och bred på resten av mascarponeblandningen, men spar ungefär 5 msk.
  6. Ställ tårtan och resten av blandningen kallt tills den börjar stelna. Ta bort kakformen och bred resten av blandningen runt tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • danielio-vik 5 november 2012

    Inte alls så svår att göra som receptet först ser ut att vara. Dock så avände jag alla 3botnarna, la på halva blåbärsmeten på första botten, 2ndra botten och resterande blåbärsmet. God tårta och ganska "mastig".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.