Läcker moussetårta med glutenfri botten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och äggvitor till tårtbotten i en bunke. Riv mandelmassan grovt och blanda med. Tillsätt hälften av kokosen. Smörj en rund form med löstagbar kant och bröa med resterande kokos.
- Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna helt. Ta ur kakan och diska formen. Klä med plastfolie och lägg tillbaka kakan.
- Koka rabarber, socker och inkråmet från vaniljstången till en kompott ca 10 minuter. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Mixa rabarbern om den är trådig. Rör ner gelatinbladen i den varma kompotten, låt svalna något.
- Vispa grädden hårt i en bunke. Vispa färskost, äggulor och florsocker. Blanda ner rabarberkompotten i smeten och vänd sist ner grädden. Häll smeten på tårtbotten i formen. Frys i 4 timmar.
- Låt tårtan stå i rumstemperatur i 1 timme före servering. Garnera med hallon, mynta och florsocker.
Publicerat den
28 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar