Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med sugarpaste

(2 kommentarer)  
Skriv ut

mmmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vit marängsmörkräm: Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfribunke. Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält. Tag av marängen från värmen och vispa med hög hastighet (använd elvisp) tills den svalnat. Detta skede tar åtminstone 10 minuter. Tillsätt smöret i omgångar under långsam omrörning.
  2. Lägg hälften av marängsmörkrämen i en bunke och vispa i en blandning av 400 g smält Toblerone och ca 2 dl grädde som fått stå i kylskåp under natten.
  3. Dela resterande mängd av marängsmörkrämen (så det räcker till spackling av tårtan) och blanda ner hallon och lingon i resten, vispa fluffigt.
  4. Tårtbotten vanlig sockerkaka med vaniljsmak. Dela i 4 våningar 2 lager med Toblerone mousse och ett i mitten med hallon och Lingonmousse.
  5. Jag gjorde andra våningen på tårtan exakt likadan bara mindre. Förmodligen är det en bra idé att stötta upp tornet på något sätt e x v med plaströr el dylikt då det blir ganska tungt och kakan annars kan sjunka ihop något i mitten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Elinor7110 17 oktober 2009

    Ska smöret smältas innan det rörs i eller ska det vara rumstempererat?

  • Elin_H 16 september 2010

    Du få en 5:a bara för att den är så vacker! :), ska testa den snart också :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.