Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta på cashewmaräng

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En annorlunda marängtårta gjord på cashewnötter och en härlig fyllning med grädde och nutella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut cashewnötterna på en ugnsplåt och rosta dem i ugn 5 minuter eller tills de är gyllene.. Rör om då och då så att de vänds. Håll uppsikt så att de inte bränner vid. Tag ut och låt svalna. Lägg nötterna i en matberedare och finmal i korta intervall.
  2. Skruva ner ugnen till 150 grader. Klä 4 ugnsplåtar med bakplåtspapper och rita en cirkel som är 21 cm i diameter på varje papper.
  3. Vispa äggvitorna till vitt fast skum. Tillsätt socker lite i taget och vispa ordentligt mellan varje gång. Fortsätt vispa tills det är blankt och tjockt. Vänd ner vaniljsocker, vinäger och de malda nötterna i äggvitorna med en metallsked.
  4. Fördela blandningen i de 4 cirklarna. Grädda i 45 minuter tills de är frasiga. Stäng av ugnen och låt svalna i ugn, med luckan på glänt.
  5. Lägg smör och florsocker och nutella i en bunke och vispa tills det blir luftigt. Ställ undan. Häll grädde, likör eller apelsinjuice och vaniljsocker i en annan bunke och vispa till ett fast skum.
  6. Lägg upp marängbotten på ett serveringsfat och bred den försikrigt med hälften av smörkrämen. Lägg en andra botten ovanpå och bred med hälften av apelsinkrämen. Upprepa med resten. Dekorera med chokladspån och kakaopulver och skär försiktigt upp lämpliga bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.