Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårtbotten eller sockerkaka a la viktväktarna

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ett mycket användbart recept. 2,5 blev det här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp ut ett bakplåtspapper lika stort som botten i en tårtform som rymmer ca 1,5 liter. Lägg pappret i formen.
  2. Vispa ihop margarin, socker, ägg och 1/2 tsk finrivet citronskal i en skål, helst med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad, 30-35 minuter.
  4. Låt kakan vila i formen ett par minuter innan kakan kan lossas försiktigt. Stjälp upp, dra av pappret från kakan och låt den kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.