Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårtbotten (grundrecept)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Laktosfria tårtbottnar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form (ca 2 liter) med kokosflingor eller ströbröd. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl (fullkorn) och potatismjöl med bakpulvret. Vänd ner det i smeten och blanda om väl. Häll den i formen.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 min. Låt kakan vila i ca 10 min i formen, innan Du stjälper upp kakan på ett tårtfat. Låt svalna helt. Skär tårtan i tre bottnar.
  3. Nu kan Du använda bottnarna till att göra exempelvis en frukttårta/gräddtårta/m.m. eller frysa in bottnarna och använda dem senare.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • soccermum 15 januari 2011

    Om man som jag inte gillar kokos går det lika bra med ströbröd eller mannagryn.. Gör man tårtbotten i silikonform behövs inget alls.. :) Femma för denna luftiga botten!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.