Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte au caramel

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbar konfekt tårta räcker till ca 8 personer om man skär i små bitar men jag lovar den är perfekt till 4-5 stycken, för då kan man ta om :)

Ingredienser

Instruktioner

Riv mandelmassan grovt och blanda i äggvitorna, rita en rundel på Bakplåtspappret (ca en mattalrik stor) Smörj pappret och bred ut bottensmeten jämnt. Grädda i ca 15 minuter (tills den får lätt färg) på 175 grader. Lossa genast från pappret och lägg över på uppläggningsfat. Låt svalna! Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och låt sjuda på svag värme tills krämen tjocknat. Vispa sedan i smöret och låt svalna nästan helt. Bred på krämen på botten och låt stå en stund, garnerar med vispad grädde, de rostade mandelflarnen och pudra slutligen över kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.