Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte tartin med päron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gott med gammeldags vaniljglass

Ingredienser

Instruktioner

Börja med pajdegen. Blanda snabbt samman alla ingredienser, gärna i en matberedare. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. Smält sockret till en karamell i en stekpanna, tillsätt vattnet, smöret och kryddorna. Lägg päronen i karamellsåsen med den runda delen nedåt. Kavla ut degen på mjölat bakbord till rundel lite större än stekpannan. Lägg degen över päronen och peta snabbt in kanterna i stekpannan. Grädda i ca 20 minuter. Lägg ett stort fat över stekpannan och vänd snabbt, så att pajdegen kommer underst på fatet och päronen tittar fram igen. Akta händerna, det kan rinna varmt socker från kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.