Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte tatin med lök och ost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En tarte tatin med gul lök som man bryner i smör och honung. Annorlunda och jättegod rätt som skärs i portionsbitar och serveras med en vit mögelost.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Baka lökarna i mitten av ugnen 40-45 min. Låt svalna. Höj värmen i ugnen till 200 grader. Skala lökarna och dela dem på mitten. Bryn snittytan i smör och honung. Ställ dem tätt med snittytan ner i en ugnssäker form. Kavla ut smördegsplattorna och täck lökarna med dem. Baka i mitten av ugnen 25-30 min. Stjälp upp på en skärbräda och skär i tårtbitar. Skär osten i bitar och servera till. Passar också att serveras med Castello Golden

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.