Castello Danazola är en extra mild och krämig blåmögelost med en himmelsk smak.
Osten är karaktärsfull på ett väl avvägt sätt, med toner av sött, friskt och fruktigt.
Instruktioner
- Ostcreme; vispa osten till en jämn creme med en elvisp och rör i äppelgelé och crème fraiche.
Ställ cremen övertäckt i kylskåp i minst 15 minuter.
Smaka av.
- Tarte tatin; sätt ugnen på 225 grader.
Fördela sockret i 2 aluminiumformar, ca 14 cm i diameter. Grilla sockret överst i ugnen, passa så att det inte bränns.
- Låt sockret svalna något. Lägg äppelskivorna lite omlott i formarna. Pensla med hälften av smöret och strö över sockret och kanel.
- Kavla ut smördegsplattan till dubbel storlek och skär ut 2 cirklar som passar till formarna.
- Täck äppelskivorna med smördegen och peta ner degen på sidorna. Pensla med resten av smöret och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Vänd upp de varma bakverken på tallrikar med äppelskivorna uppåt.
- Servera med ostcremen ovanpå och små ostbitar bredvid. Garnera med citronmeliss.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar