Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte tatin med ostcreme

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Castello Danazola är en extra mild och krämig blåmögelost med en himmelsk smak. Osten är karaktärsfull på ett väl avvägt sätt, med toner av sött, friskt och fruktigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ostcreme; vispa osten till en jämn creme med en elvisp och rör i äppelgelé och crème fraiche. Ställ cremen övertäckt i kylskåp i minst 15 minuter. Smaka av.
  2. Tarte tatin; sätt ugnen på 225 grader. Fördela sockret i 2 aluminiumformar, ca 14 cm i diameter. Grilla sockret överst i ugnen, passa så att det inte bränns.
  3. Låt sockret svalna något. Lägg äppelskivorna lite omlott i formarna. Pensla med hälften av smöret och strö över sockret och kanel.
  4. Kavla ut smördegsplattan till dubbel storlek och skär ut 2 cirklar som passar till formarna.
  5. Täck äppelskivorna med smördegen och peta ner degen på sidorna. Pensla med resten av smöret och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Vänd upp de varma bakverken på tallrikar med äppelskivorna uppåt.
  7. Servera med ostcremen ovanpå och små ostbitar bredvid. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.