Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarteletter med frukt

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

I en knditoridisk står ofta tarteletter av olika slag uppradade och lyser upp med sina dekokrationer av frukt och bär. De små tårtorna är emellertid inte konditorns hemlighet, utan kan även lagas hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman vetemjöl och matfett till en grynig massa i matberedare eller med gaffel i en skål. Vispa samman äggula och vatten och arbeta in det i degen.
  2. Arbeta degen jämn och slät och platta ut den till en tjock kaka. Lägg degen på en talllrik och låt den vila på kall plats under folie, 30-60 minuter.
  3. Dela degen i 6-8 bitar och tryck ut den i tartelettformar med löstagbar kant. Grädda tarteletterna guldbruna i 225 grader ca 12 minuter. Ta ut formarna, lossa kakorna och låt dem svalna.
  4. Vispa grädden tjock. Riv mandelmassan grovt, tillsätt vaniljsocker och vispad grädde. Smaksätt ev med apelsinlikör.
  5. Skölj bären och halvera jordgubbarna. Torka bären lätt. Fördela mandelgrädden i formarna. Dekokrera med bär och sikta lite florsocker över. Sätt ev en kvist citronmeliss vid ena sidan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.