Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarteletter med frukt - diabetiker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jättegoda, även barn och barnbarnen älskar dem

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, mandel, Hermesetas lättströ och mandelessens i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggula och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Låt vila kallt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 175º.
  4. Smörj 6 små tarteletteformar. Kavla ut degen tunt och kläd formarna. Nagga degen med en gaffel. Grädda formarna 12-15 min.
  5. Mixa och passera hallonen. Blanda hallonpurén med Hermesetas Lättströ och potatismjöl. Koka upp under omrörning. Låt kallna. Blanda ner de färska bären i hallonmoset.
  6. Fyll formarna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.