Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarteletter med lemoncurd, vinbär, chokladkycklingar och bladguld

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Små mördegsformar, tarteletter med olika fyllningar är trevligt att servera som dessert eller på en afternoon tea. Av denna satsen deg blir det ca 8-10 stycken av varje sort om man gör fyra olika sorter. De blir bäst om de bakas i små formar av metall. I värsta fall finns det också färdiga att köpa och endast fylla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp snabbt ihop smör, vetemjöl och salt till en smulig deg. Tillsätt florsocker och ägg.
  2. Låt degen vila i kyl minst 1 timme eller över natten.
  3. Tryck ut mördegen i små formar av metall. Grädda på 200° i ca 15-20 minuter.
  4. Förgrädda pajskalen på 180° i ca 10 minuter. Lossa de försiktigt från formarna.
  5. Smält choklad och kokosfett till kycklingarna i ett vattenbad. Fyll formar och låt stelna.
  6. Vispa äggen plus gulor med sockret.
  7. Smält smöret på svag värme i en kastrull.
  8. Tillsätt citronsaften och skalet samt de vispade äggen. Värm/sjud och vispa kraftigt hela tiden tills curden tjocknar.
  9. Häll upp på väl rengjord burk och låt kallna.
  10. Fyll formarna och garnera med vinbär och chokladkycklingar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.