Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tartes aux prunes

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fransmän lagar goda desserter sägs det! Bara att prova om det stämmer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: blanda mjöl, socker och salt. Rör i smöret i mindre bitar. Tillsätt vatten och äggula. Knåda tills du kan göra en boll. Plasta in och låt den vila i kylen ett par timmar.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Kavla ut degen 2–3 mm. Lägg den på en plåt, vik upp en kant ­eller täck en form. Man kan lyxa till det med ett lager vaniljkräm.
  4. Lägg frukterna tätt – de ­krymper under bakningen. Strö över sockret.
  5. Grädda i ca 45 minuter.
  6. Glasyr: Koka samtliga ingredienser och pensla den heta glasyren på frukterna. Låt pajen svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.