Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårtkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

En mycket god kaka, som man gör i långpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda vetemjöl, havregryn, farin, margarin och bikarbonat. 2. Drygt hälften av degen kavlas ut på bakplåtspapper och lägges i en långpanna ca 35 x 20 cm. 3. Grädda på mittfalsen i 200 grader 8-10 minuter. Låt kallna.
  2. 4. Blanda grädde, strösocker, äggulor och potatismjöl i en kastrull. 5. Låt krämen sjuda tills den tjocknar. Låt svalna.
  3. 6. Tillsätt russin, vatten och vaniljsocker. 7. Bred ut krämen på kakan. 8. Smula resten av degen över 9. Grädda i 200 gr ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gittan-9 25 oktober 2009

    Hej Monkan. Vilken kalasgod kaka. Jag skar upp fyrkantbitar i formen, satte den i frysen och lade bitarna sen i en plastlåda. Den är alldeles för lös att röra annars.Tack för den du. Kommer att göra den många gånger. Hälsar Gittan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.