Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårtrulle/rulltårta

 
Skriv ut

En annorlunda variant av rulltårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form 30x40 cm. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa några minuter. Sätt till gulorna en i sänder under vispning. Sikta ner potatismjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i 275 grader ca 5 min.
  2. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den kallna. Blanda ihop chokladkrämen.
  3. Dela kakan i två delar, bred sylt på ena halvan, lägg andra halvan ovan på, och bred på chokladkrämen.
  4. Rulla ihop tårtan på längden så hårt som möjligt och rulla in den i ett smörpapper. Låt den ligga ett par timmar innan du skär upp den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.