Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tastelines After Eight tårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det är många som gillar After Eight till kaffet och därför har vi nu tagit fram en riktig kaffetårta. Överraska dina vänner med en fantastisk tårta gjord på After Eight och den ska helst förberedas dagen innan och garneras strax innan servering

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Vispa ägg och strösocker till en vit porös smet i ca 4 minuter med en elvisp.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
  3. Häll upp i en smord kakform (ca 25 cm i diameter) med löstagbara kanter.
  4. Grädda ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
  5. Låt tårtbottnen svalna och skär den sedan i tre lager.
  6. Fyllning: Lägg undan 10 rutor till garnering, smält resten av After Eight med grädden i en kastrull. Låt smeten kallna i en bunke i kylskåpet, gärna över natten. Det är viktigt att grädden är riktigt kall innan den vispas upp. Annars blir den lös.
  7. Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten.
  8. Vispa ner vaniljsocker i den kalla gräddsmeten. Använd sedan elvisp för att vispa After Eightgrädden. Konsistensen ska bli den samma som vispad grädde (obs, vispa ej för hårt, då kan grädden skära sig).
  9. Smält gelatinet i 2 msk vatten i en kastrull och rör snabbt ner. Använd en vanlig visp och rör försiktigt.
  10. Fyll tårtbotten med After Eightgrädden och lägg mellan tårtbottnarna.
  11. Täck hela tårtan med After Eightgrädde och låt tårtan ”stå till sig” övertäckt i kylskåpet ca 1 timme.
  12. Garnera med After Eight innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.