Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tea bread

 
Skriv ut

Afternoon tea Den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör, passar lika bra här i Sverige. Härliga bröd att baka till te-bjudningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och valnötter. Rör ner det i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad avlång form ca 1 1/2 liter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Skär kakan i tjocka skivor och sedan i halvor.
  5. Servera med en klick crème fraiche, honung och färsk mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.