Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teaterkarameller

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Dessa runda små karameller smälter i munnen och lämnar en behaglig frisk eftersmak av pepparmynta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, vatten och ättikssprit i tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp och låt koka ca 10 minuter eller tills sockerlagen håller trådprov. Droppa ner en sticka i sockerlagen. Ta en droppe mellan fingrarna och för isär dessa. Sockerlagen ska följa med och bli trådig när den är färdigkokt.
  3. Häll upp sockerlagen på djup tallrik, låt den svalna något. Tillsätt pepparmyntsoljan och arbeta massan med en gaffel tills den vitnar och blir smidig och tjockflytande. Blir massan alltför svårhanterlig, sätts den någon minut över en skål eller kastrull med ångande vatten.
  4. Rulla små runda kulor med händerna av hälften av massan. Lägg dem på smörpapper och tryck lätt på dem med fingret. Färga resten av massan svagt rosa och forma även denna till runda kulor. När karamellerna torkat blandas de försiktigt och läggs upp i en skål.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.