Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teaterkonfekt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Även kallat marknadsgodis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop grädde och mjöl i en kastrull. Koka upp och rör kraftigt med en träsked. Bearbeta massan några minuter. Låt smeten kallna.
  2. Mal mandeln. Mät upp florsocker, mandel, vaniljsocker och citronolja i en stor bunke eller på bakbord. Lägg på smeten. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela den i tre delar.
  3. Blanda en del med ett par droppar röd färg, en del med ett par droppar grön färg och låt den tredje delen förbli ofärgad. Knåda in färgen så den blir jämnt fördelad.
  4. Kavla ut de tre degarna till plattor, ca 15x20 cm, gärna mellan bakplåtspapper eller plastfolie. Lägg plattorna på varandra. Tryck ihop dem lätt med kavel. Skär fyrkantiga bitar 2x2 cm.
  5. Föraras i burk med lock.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • silverwitch 11 december 2007

    Har letat i evigheter efter detta recept. Så underbart gott. Tusen tack!!! Anna

  • rillukka 21 december 2007

    Tack för receptet!! Låter perfekt, återkommer senare med betyget!! GOD JUL!! /Riitta

  • zorbaz 7 april 2010

    Gjorde detta recept med vaniljessens istället för citronolja och kokos istället för sötmandeln. Var först lite skeptisk över konsistensen men efter ca 10 minuter efter skärningen var de perfekta. Otroligt lättgjort och smidigt. Superbra recept och full pott. =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.