Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekaka med kardemumma

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Som alltid när man bakar med kanel eller kardemumma sprids en hemtrevlig doft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i en matberedare eller för hand.
  2. Skär matfettet i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen. Vispa samman filmjölk och ägg. Rör sedan snabbt ihop hela smeten.
  3. Smöra och bröa en kransform. Häll i smeten och strö över pärlsocker.
  4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  5. Låt kakan vara kvar en stund i formen innan den stjälps upp.
  6. Kakan kan serveras som den är eller med en klick grädde och lite bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.