Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Jättegoda tekakor till förmiddasfikat!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader Smula jästen i bunken. Rör ut den i litet av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, brödkryddor, Fyra sädesslag, havregryn och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Tillsätt mer mjöl om så behövs. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 45 minuter. Ta upp degen på bakbordet och knåda den lätt. Dela den i två delar och rulla ut till längder. Dela längderna i 20 bitar vardera och forma små tekakor. Låt jäsa i 45 minuter. Nagga och pensla med uppvispat ägg, strö sesamfrö eller vallmofrö över och grädda i 8-10 minuter eller tills bröden har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.