Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Enkla men barnsligt goda tekakor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i salt och sirap, rör om till jästen lösts upp. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till fingervärme och häll ner i bunken. Tillsätt mjöl till degen känns bra, inte för hård!
  2. Jäs 45-60 minuter
  3. Kavla ut degen och använd en form efter hur stora tekakor du vill ha. Låt kakorna jäsa på plåten ca 30 min.
  4. Pricka kakorna med en gaffel och pensla med ljummet vatten
  5. Grädda ca 10 min, tills kakorna fått fin gyllenbrun färg
  6. Pensla igen med ljummet vatten och låt kakorna kallna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Wiford 14 augusti 2012

    helt underbara tekakor... blev supergoda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.