Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor från Askesby

 
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Dessa är lätta att bka och mycket goda. Jag har haft receptet i nästan 20 år och gör dem emellanåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt havregrynen svälla i mjölken ett par timmar eller över natten. ( Har du bråttom så går det att koka detta lite. Tänk bara på att det ska vara 37 grader när det ska blandas med jästen.)
  2. Värm mjölkblandningen till 37 grader och häll över jästen.
  3. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta ihop till en deg. Jäs ca 30 min.
  4. Baka ut till tekakor. Jäs 30 min till. Grädda i 225 grader i 7-10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.