Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor från Frövi (sigrids variant)

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ett recept jag fått från mor min, och ojoj så goda dem är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Låt havregrynen svälla några timmar alt över natten i mjölken.
  3. smält smöret och häll de i massan, lös upp jästen i väskan och blanda i de torra ingredienserna. (spara lite mjöl till utbakningen)
  4. Arbeta degen smidig och låt den jäsa 20 min.
  5. Knåda degen och ta med ett ca 10 cm(diameter) runt mått ut tekakorna, eller gör som jag fyll en plåt och skär sedan ut fyrkanter när de är färdiggräddat.
  6. Låt jäsa på en plåt i ca 30 min.
  7. Grädda tio minuter på 225 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.