Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med havregryn

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Dom tar lite tid, men e bara såå goda!

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp havregryn och rågkross i en bunke. Häll över den kalla mjölken och rör om. Låt stå och svälla 1 timme. Smält smöret och häll det hett över blandningen. Smula jästen och blanda i den. Rör tills den e upplöst. Tillsätt sirap och salt. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en smidig deg. Täck med bakduk och låt jäsa 30 min. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Skär den i bitar som formas till runda bollar. Kavla ut till platta kakor, ca 10 cm i diameter. Nagga tekakorna och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30-40 min.Sätt ugnen på 250 grader. Pensla de färdigjästa tekakorna med mjölk och grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.