Härligt kryddade frukost eller fikamackor där keson bidrar till saftigheten.
197 kalorier per tekaka.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Ljumma och tillsätt mjölken, rör ut jästen i den.
Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Tillsätt dem och övriga ingredienser.
Arbeta till en kladdfri deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Rulla ut degen till en längd på mjölat bakbord, skär i 12 delar och rulla till bullar. Kavla ut bullarna till tekakor, ca 1 dm i diameter. Lägg tekakorna på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Nagga bröden lätt med en gaffel, låt jäsa under bakduk 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda tekakorna mitt i ugnen 15 minuter.
Publicerat den
7 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt goda o saftiga. gick jättebra utan kardemumma. Tack :)