- Serverar: 15 portioner
- Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut
Goda fiberrika tekakor som innehåller havrekli och rivna morötter.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt.
- Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp den med degspadet.
- Häll i salt, socker och havrekli, rör om och låt det stå under tiden du skalar och finriver morötterna. Blanda ner morötterna med det övriga.
- Tillsätt mjöl tills du får en smidig deg. Knåda degen väl.
Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
- Häll upp degen på mjölad bänk eller bakbord. Knåda degen och dela den i 15 lika stora bitar, forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, platta ut dem till tekakor. (6 per plåt är lagom.) Låt dem jäsa under bakduk i 30 min.
- Sätt under tiden ugnen på 225-250 grader så att den hinner få rätt värme tills tekakorna är färdiga att gräddas.
- Pensla tekakorna med vatten och strö på sesamfrön eller andra frön.
- Grädda tekakorna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
- Lycka till och låt dig väl smaka!
Publicerat den
16 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack Lena för ditt recept, har bakat dina tekakor i dag och de var kanongoda så av med får du en femma.......
Fantastiskt goda. Jag bakade dem för tredje gången på kort tid idag, och de blir fina. Jag gör dem gärna till några fler än 15 st. 24 små bröd per sats (3 plåtar á 8) är lagom storlek för knytkalas, har jag upptäckt... Jag byter gärna ut lite av mjölken mot vatten, och har grovhackade solrosfrön istället för sesamfrön på. Största nackdelen är att det tar ganska lång tid och att brödet inte har så lång hållbarhet, men de är väldigt goda och uppskattade av alla åldrar... På knytkalaset fick jag kommentaren att "det var väldigt goda smörgåsar" från en liten kille på 5 år...
Helt underbart goda tekakor! Jag lyckas sällan med brödbaket men med detta recept gick det lekande lätt! :) Tack så hemskt mycket!
Det här var jättegoda tekakor. De kommer jag att baka flera gånger.
Mycket goda tekakor. Kommer att baka dom flera gånger. Perfekt att det inte är så mycket sött i dom. Tack för receptet. Så av mig får du femma.
Mycket goda tekakor, har bakat dom flera gånger. hela familjen gillar dom. :)