- Serverar: 16-20 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Mustiga,rika på fibrer och smak är dessa goda tekakor som även kan bakas som kalljästa
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader, under tiden som havregryn och kli sväller i porter. Lös upp jästen i den uppvärmda mjölken och häll degspadet över grynblandningen, Tillsätt olja, sirap och brödkryddor och rör runt. Arbeta därefter in det mesta av mjölet, lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa 30 min. Knåda degen (med resterande mjöl om det behövs) , och dela i ca 20 bitar som plattas till runda kakor ca ½ cm tjocka. Jäs 30 min, och pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i mitten på ugnen ca 10 min i 200 grader.
- Kan även bakas ut direkt och läggas på en bakpappersklädd plåt som ställs i kylen, t.ex över natten tills man vill grädda bröden. Plåten placeras då i mitten på en kall ugn, därefter ställs ugnsvärmen på 200 grader. Grädda i 20-25 min
Publicerat den
10 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar