Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tekakor med porter

 
  • Serverar: 16-20 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mustiga,rika på fibrer och smak är dessa goda tekakor som även kan bakas som kalljästa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader, under tiden som havregryn och kli sväller i porter. Lös upp jästen i den uppvärmda mjölken och häll degspadet över grynblandningen, Tillsätt olja, sirap och brödkryddor och rör runt. Arbeta därefter in det mesta av mjölet, lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa 30 min. Knåda degen (med resterande mjöl om det behövs) , och dela i ca 20 bitar som plattas till runda kakor ca ½ cm tjocka. Jäs 30 min, och pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i mitten på ugnen ca 10 min i 200 grader.
  2. Kan även bakas ut direkt och läggas på en bakpappersklädd plåt som ställs i kylen, t.ex över natten tills man vill grädda bröden. Plåten placeras då i mitten på en kall ugn, därefter ställs ugnsvärmen på 200 grader. Grädda i 20-25 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.