Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tempeh Tacos

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Prova att göra denna läckra och supergoda Tacos med Tempeh som består av hela sojabönor som fermenterats, alltså fått jäsa. Tempeh är ett superlivsmedel på många sätt. Alla fibrer, mineraler och proteiner i sojabönorna blir lättare att ta upp tack vare fermenteringsprocessen. Du hittar den färsk i asiatiska livsmedelsbutiker. Bäst smakar den rökt, hårt stekt i tunna skivor som bacon, eller friterad med en syrlig sås. Eller varför inte dränkt i en härlig glaze som i denna Tempeh Tacosen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitlöken och chilin fint. Riv ingefäran. Blanda vitlök, chili, ingefära, lönnsirap, sojasås, rapsolja, balsamvinäger, maizena och salt i en skål.
  2. Tärna tempehn i 5 mm stora tärningar och vänd ner i såsen. Stek allt på medelhög värme till tempehn har fått en krispig yta och fin färg och marinaden tjocknat.
  3. Strimla den gula löken och lägg i iskallt vatten i några minuter, så blir den lite mindre skarp i smaken. Häll bort vattnet och finhacka den. Hacka koriandern.
  4. Fyll tortillabröden med böngroddar och tempeh. Toppa med lök, koriander och generöst med limesaft. Servera med limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.