Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyaki och svartvinsbärsmarinerad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Teriyakisåsen ger en god smak och tillsammans med svartvinbärssaften blir det en spännande och fantastisk smakkombination. Detta serveras med stekta grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg teriyakisås, svartvinbärssaft, vatten och finriven ingefära i en kastrull. Låt marinaden koka upp och sedan kallna Lägg laxen i marinaden och låt den marinera i minst 1 timme, gärna längre.
  2. Lägg laxen och marinaden i en smord ugnssäker form och ugnsstek i 175 grader i 10-15 minuter. Strö på pummpafrön när det återstår någon minut.
  3. Skär paprikorna i bitar och morötterna i slantar. Skala och skär rödlöken i smala klyftor. Stek paprika, morot, rödlök och sockerärter i smör eller olja i en stekpanna så att grönsakerna blir lite mjuka. Smula över grönsaksbuljongen och blanda om. Smaka av eventuellt av med lite salt och strö över koriander.
  4. Servera grönsakerna med laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.