Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyaki Oumph

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Teriyaki kommer från teri som syftar på den glansiga ytan rätten får på grund av marinaden och yaki syftar på att man steker eller grillar allt. Du kan göra teriyaki på det mesta, här med nytillskottet Oumph, som är ett väldigt gott vegetariskt "kött". Glutenfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop marinaden i en djup skål. Lägg ner Oumph-bitarna i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter. Blanda runt efter halva tiden.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek Oumph-bitarna i marinaden i en het stekpanna tills de får färg och vätskan nästan helt har avdunstat.
  3. Lägg upp i skålar eller på fat ovanpå det kokta riset. Toppa med fint skivad salladslök och sesamfrön och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.