Njut av en saftig och annorlunda hamburgare inspirerad av japanska smaker. Malet kalkonkött och teriyakisås betyder mycket arom och få kalorier.
Instruktioner
- Blanda kalkonfärs, lök, paprika, 2 msk teriyakisås och vitlök i en skål. Blanda väl. Forma fyra hamburgare som är ca 2 cm tjocka.
- Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna på medelvärme. Stek hamburgarna cirka sex minuter på varje sida tills de är genomstekta eller använd en köttermometer och stek tills den visar 75 grader.
- Blanda resten av teriyakisåsen med ketchupen i en liten skål. Rosta hamburgerbröden.
- Ringla stekskyn på underdelen av varje hamburgerbröd. Lägg ett salladsblad på varje bröd. Lägg på en hamburgare och klicka 1 msk av ketchupsåsen på varje burgare. Avsluta med tomatskivor och ovandelen av brödet överst.
Publicerat den
13 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar