Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakiburgare på kalkonfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av en saftig och annorlunda hamburgare inspirerad av japanska smaker. Malet kalkonkött och teriyakisås betyder mycket arom och få kalorier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kalkonfärs, lök, paprika, 2 msk teriyakisås och vitlök i en skål. Blanda väl. Forma fyra hamburgare som är ca 2 cm tjocka.
  2. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna på medelvärme. Stek hamburgarna cirka sex minuter på varje sida tills de är genomstekta eller använd en köttermometer och stek tills den visar 75 grader.
  3. Blanda resten av teriyakisåsen med ketchupen i en liten skål. Rosta hamburgerbröden.
  4. Ringla stekskyn på underdelen av varje hamburgerbröd. Lägg ett salladsblad på varje bröd. Lägg på en hamburgare och klicka 1 msk av ketchupsåsen på varje burgare. Avsluta med tomatskivor och ovandelen av brödet överst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.