Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakifilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Japanska smaker är lätta att trolla fram med färdig teriyakisås och japansk soya. Rostade sesamfrön ger knaprighet och rätten bör naturligtvis serveras med nudlar eller ris. Vill du kan sellerin gärna bytas ut mot purjolök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor. Skär sellerin i strimlor. Spar bladen till garnering.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs sellerin i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong, teriyakisås, soja och peppar.
  3. Vispa ner matyoughurt blandad med vetemjölet. Låt såsen koka upp. Lägg i köttet och låt allt koka några minuter. Strö över sesamfrön och garnera med selleriblad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.