Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakiglaserad entrecôte med grillade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med teriyakiglaze och wasabidipp får den fina köttbiten en asiatisk touch som passar fint till grillade grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dipp: Rör ihop yoghurt och crème fraiche. Smaka av med salt och wasabipasta till önskad styrka. Låt stå och dra svalt, gärna 30 minuter.
  2. Glaze: Häll alla ingredienser i en burk. Sätt på locket och skaka till en slät sås.
  3. Förbered grönsakerna. Koka fänkålen och knipplöken knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av grönsakerna väl.
  4. Skär squashen i tunna skivor på längden. Dela, kärna ur och skär paprikorna i kvartar. Pensla grönsakerna försiktigt med olja och grilla dem mjuka på båda sidor. Squashen blir klar efter 1-2 minuter per sida, så vänta med den till sista stund.
  5. Pensla köttet försiktigt med olja. Strö över salt och grilla köttet ca 2 minuter på ena sidan. Vänd och pensla glaze på den grillade sidan.
  6. Grilla i ca 2 minuter, vänd och pensla på glaze. Dra köttet från glöden och låt vila ett par minuter. Pensla gärna på lite extra glaze under vilotiden.
  7. Servera köttet med wasabidipp samt grillade grönsaker toppade med flingsalt och rivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.