Med teriyakiglaze och wasabidipp får den fina köttbiten en asiatisk touch som passar fint till grillade grönsaker.
Instruktioner
- Dipp: Rör ihop yoghurt och crème fraiche. Smaka av med salt och wasabipasta till önskad styrka. Låt stå och dra svalt, gärna 30 minuter.
- Glaze: Häll alla ingredienser i en burk. Sätt på locket och skaka till en slät sås.
- Förbered grönsakerna. Koka fänkålen och knipplöken knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av grönsakerna väl.
- Skär squashen i tunna skivor på längden. Dela, kärna ur och skär paprikorna i kvartar. Pensla grönsakerna försiktigt med olja och grilla dem mjuka på båda sidor. Squashen blir klar efter 1-2 minuter per sida, så vänta med den till sista stund.
- Pensla köttet försiktigt med olja. Strö över salt och grilla köttet ca 2 minuter på ena sidan. Vänd och pensla glaze på den grillade sidan.
- Grilla i ca 2 minuter, vänd och pensla på glaze. Dra köttet från glöden och låt vila ett par minuter. Pensla gärna på lite extra glaze under vilotiden.
- Servera köttet med wasabidipp samt grillade grönsaker toppade med flingsalt och rivet citronskal.
Publicerat den
10 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar