Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakigrillat lax- och räkspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spetten marineras i teriyakisåsen som blir en ingefärssmakande grönsakssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i 2 x 2 cm stora kuber och skala räkorna.
  2. Skär den gröna paprikan i lika stora bitar som laxen men spar en halv paprika.
  3. Varva lax, räkor och paprika på 4 grillspett. Lägg spetten på ett stort fat med kanter och häll över teriyakisåsen. Marinera dem ca 2 timmar i kylen. Ta upp och torka av dem lite.
  4. Grilla dem i grillpanna, i ugnen eller på utegrillen ca 4 minuter på var sida.
  5. Finhacka den resterande gröna paprikan, purjon och den röda paprikahalvan.
  6. Koka upp marinaden och tillsätt grönsakerna. Smaka av med ingefäran.
  7. Servera spetten tillsammans med såsen och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.