Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakikyckling med purjo och paprika

(1 kommentar)  
Teriyakikyckling med purjo och paprika Teriyakikyckling med purjo och paprika
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Teriyakisås gillar jag verkligen! Blir liksom lite "kola-seg". Grönsakswoken till kycklingen passar utmärkt. Det är inte nödvändigt att trä filéerna på spett, du kan steka bitarna som dom är också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfileérna på längden i 3 delar. Trä på oljade spett. Krydda med salt och peppar. Stek dem i oljad panna ca. 3 minuter på varje sida.
  2. Häll över teriyakisåsen och låt koka ihop ca 2 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
  3. Woka bitar av purjo och paprika i en annan panna i lite olja. Strö flingsalt och mal svartpeppar över.
  4. Strö sesamfrön över spetten och servera med jasminris och teriyakisås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lynnz 6 mars 2014

    var helt underbart god och enkel att tillaga, min 9 åring åt så hon storknade, men jag körde wookade nudlar till istället, vi är lite trötta på ris här =))))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.