Blanda soja, honung, vitlök och tabasco i en skål.
Skär laxen i portionsbitar.
Blanda dem med såsen i skålen och marinera i ca 90 minuter.
Skölj under tiden riset i kallt vatten tills vattnet är klart och inte grumligt.
Låt riset svälla ca 20 minuter i vatten.
Häl av blötläggningsvattnet.
Lägg riset i en kastrull och slå på 4 dl kallt vatten.
Låt riset koka upp och sjuda 10 minuter under lock. Riset är färdigt när vätskan absorberats
av riset.
Ta riset från värmen och låt det stå 10 minuter.
Rör ihop risvinäger och och socker, tills sockret löst sig.
Rör ner vätskan i riset och låt det svalna något.
Värm en torr panna med de vita sesamfröna och rosta dem hastigt till gyllenbrun färg under omrörning. De bränns lätt vid.
Blanda créme fraiche och wasabi. Smaka av såsen och servera i en liten skål eller lägg på serveringstallrik.
Gör bollar av riset och rulla dem i de svarta och de rostade sesamfröna.
Lägg på serveringstallrik.
Koka upp 1 l vatten och tillsätt 1 tsk salt.
Lyft laxen ur marinaden och stek i olja i varm stekpanna. Gör detta hastigt, för teriyakisåsen som innehåller socker blir lätt bränd.
Stek ca 20 sekunder på varje sida. Laxen ska vara lite rå i mitten.
Blanchera grönsakerna 0,5 - 1 minut, de ska ha tuggmotstånd.
Fiska upp dem ur vattnet med en hålslev och lägg på serveringstallriken.
Klipp krasse över rätten och servera med en halv limefrukt och lite extra soja.