Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Terjas klassiska smörgåstårta

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 1 dag 45 minuter
Skriv ut

Smarrig smörgåstårta som inte går av för hackor! Fått receptet av min svägerska som fått det av sin mamma Terja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: smöra alla brödskivorna och lägg ut dem på en bricka. 3 x 4 st i rad. Mixa ihop fyllning 1. Bred ut fyllning 1 underst. Viktigt eftersom den är väldigt rinnig.
  2. Bred leverpastej på mackorna som du lägger som lager nr 2. Bred sedan på bostongurkan.
  3. Lägg på nytt lager av mackor. Ös på med mimosasallad och strimlad skinka.
  4. Detta görs dagen innan tårtan ska serveras. Förvara tårtan svalt täckt med plastfolie.
  5. Dag 2: dekorera med grädde och majonnäs som du brer på tårtan. Bred bostongurka runt hela tårtan. Dekorera tårtan efter egen fantasi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.