Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Terrin på kallrökt lax, sparris och pepparrot med en citron- och dillvinägrett

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Vackert prickig av grön sparris, och kallrökt lax. Passar lika bra på buffébordet som till en läcker förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten i cirka 3–4 minuter. Häll av vattnet och kyl den snabbt i isvatten. Lägg upp sparrisen på hushållspapper för att torka. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Häll mjölken i en kastrull. Lägg osten i mjölken och värm den försiktigt tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör sedan ner dem i ostkrämen. Dra av kastrullen från värmen och låt blandningen svalna. Skär laxen i små bitar. Tillsätt laxen och den färskrivna pepparroten i ostkrämen och rör om så att allt blandas. Klä en brödform med plastfilm.
  3. Lägg ½ dl hackad dill i botten av formen. Fyll på med ungefär en tredjedel av lax- och pepparrots¬krämen. Lägg hälften av sparrisen på längden i formen. Fyll på med ytterligare ett lager pepparrotskräm. Varva ytterligare en gång med sparris och pepparrotskräm. Avsluta med ½ dl hackad dill.
  4. Ställ formen i kylen och låt stå i minst fyra timmar före servering, helst över natten.
  5. Blanda alla ingredienser till vinägretten. Skär jämna bitar av terrinen och lägg upp på ett fat. Ringla över vinägretten, strö över nyriven pepparrot och garnera med dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.