Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Terrys kesomuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En väninna till mig gav mig receptet och jag tycker de är superdelikata. Jag har ju en förkärlek för man-tager-vad-man-haver-recept och i detta så tycker jag man ska ta ut svängarna och testa olika smaksättningar allt efter vad man gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mjölken, äggen och saltet vispas kraftigt. Blanda i mjölet och bakpulvret och rör ned i smeten. Tillsätt det smälta smöret.
  3. Bestäm dig för en fyllning, några förslag är: ¤ saffran, 1/2 msk socker och russin ¤ färsk timjan + limeskal + limesaft + stekta champinjoner ¤ nötter och torkade aprikoser ¤ bacon och spenat
  4. Men egentligen så är det bara din egen fantasi som sätter gränser, prova med smakkombinationer du gillar själv.
  5. Efter du tillsatt smaksättningen så rör man i keson.
  6. Fördela smeten i 6 stora amerikanska muffinsformar, fyll dem till ¾ och grädda dem i ugnen i ca 45 minuter
  7. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mz66 7 juni 2011

    Jag tyckte dessa muffins var mer som en ostkaka. De blev inte vad jag hade förväntat mej, men ganska goda ändå. Jag tog aprikoser, tranbär och solrosfrön och lite socker i.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.