Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Texmexsoppa

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Servera denna mustiga men ändå enkla soppa som ett värmande bidrag en blåsig höstdag. Eller servera den kall som en förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor stekgryta på medelvärme. Skala och skiva löken. Fräs den gyllenbrun ca 20 minuter under omrörning. Skala och skiva vitlöken. Skölj och tärna tomaten. Tillsätt vitlök, tomat, socker, vinäger, salt och peppar och låt fräsa ytterligare två minuter.
  2. Häll på buljongen och blanda ner oreganon. Låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Dela tortillabröden med en vass kniv till två delar. Lägg brödhalvorna på en plåt och grädda dem knapriga ca 5 minuter i ugnen.
  4. Lägg bröden i 8 djupa serveringstallrikar. Skeda över soppan. Garnera med hackad körvel eller persilja och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.