Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai Chilikyckling med basilika och kokossås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lättlagad kycklinggryta med lite sting, som rundas av med kokos- och örtsås

Ingredienser

Instruktioner

Mortla eller mal Piri-Pirin till ett fint pulver Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor Finhacka lök och vitlök Hacka örterna Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och lägg i lök, chili och vitlök Fräs under omrörning tills löken är mjuk och glansig (3-4 minuter) Tillsätt kycklingen och stek under omrörning tills kycklingen fått fin färg Om du bara fick tag på kokosmjölk och inte kokoscreme, häll av vattnet som oftast bildas i burken och använd det som är kvar. Tillsätt fisksås, kokosmjölk, chilipulver och farinsocker. Rör om tills du inte känner något av farinsockret med sleven i botten av pannan/woken TIllsätt basilika och koriander och rör om ordentligt Servera med ris, nudlar eller ångkokta grönsaker och garnera med några korianderkvistar och en skiva limefrukt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.