Instruktioner
Mortla eller mal Piri-Pirin till ett fint pulver
Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor
Finhacka lök och vitlök
Hacka örterna
Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och lägg i lök, chili och vitlök
Fräs under omrörning tills löken är mjuk och glansig (3-4 minuter)
Tillsätt kycklingen och stek under omrörning tills kycklingen fått fin färg
Om du bara fick tag på kokosmjölk och inte kokoscreme, häll av vattnet som oftast bildas i burken och använd det som är kvar.
Tillsätt fisksås, kokosmjölk, chilipulver och farinsocker. Rör om tills du inte känner något av farinsockret med sleven i botten av pannan/woken
TIllsätt basilika och koriander och rör om ordentligt
Servera med ris, nudlar eller ångkokta grönsaker och garnera med några korianderkvistar och en skiva limefrukt