Instruktioner
Gör så här:
1. Blanda nötfärs, grädde, ägg,
salt, currypasta, riven ingefära
och pressad vitlök i en skål.
Arbeta ihop degen och forma
köttbullar. Stek gyllenbruna.
2. Skär paprika i små bitar och
finhacka lök och vitlök. Fräs
paprika, lök, vitlök, paprikapulver
och currypasta i lite smör.
Tillsätt kokosmjölk, jordnötter
och kryddor. Låt såsen koka
upp och sjud i 10 minuter.
3. Lägg i köttbullarna och låt
koka i 5 minuter. Strö över
hackad färsk koriander.
4. Strimla grönsakerna. Stek
i rapsolja i några minuter i en
stekpanna. Smaka av med salt.
Servera gärna med ris.
Gott men det blev bättre med lite svartpeppar i köttbullarna och salt och chili i såsen. Dessutom redde jag av såsen med maizena vilket gjorde den krämigare.