Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai-kycklingbollar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kycklingfärs finns numera i de flesta butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kokosbuljong: Dela citrongräset i 3 delar. Banka dem med en mortel eller baksidan av en kniv för att frigöra smakerna. Ansa och strimla salladslöken. Fräs hälften av löken i en kastrull med currypaste i olja. Spar resten av löken till serveringen. Tillsätt kokosmjölk, citrongräs, socker och salt. Låt koka ihop 5 minuter. Tillsätt vatten och låt småputtra fram till serveringen.
  2. Kycklingbollar: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, ägg och sesamolja med kycklingfärsen. Koka upp vatten och buljongtärningar. Forma färsen till små bollar. Sänk värmen på buljongen. Lägg försiktigt i kycklingbollarna, sjud 10 minuter. Ta upp bollarna med hålslev och lägg åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten. Skölj och strimla paprikan. Ansa sugar-snapsen. Lägg paprika, sugar snaps, kycklingbollar och salladslök i kokosbuljongen, låt bli genomvarmt. Strö över koriander vid servering. Pressa gärna över lite extra limejuice.

Kommentarer (1)

  • frucaos 21 januari 2009

    Lite småpilligt att laga, men mycket gott. Glömde tyvärr att strö på koriander på slutet! Trevligt att det är en färgglad rätt också, med grönsakerna iblandade. Får inte tag i salladslök, så det blev purjolök här, går bra det också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.