Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thai kycklingwok

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

GI.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda såsen av pressad lime, sojan, fisksåsen, vattnet, majsenan och sambal oeleken. Skala ingefäran och vitlöken. Hacka smått. Skala moroten och skär i slantar. Ansa och skölj sockerärtorna och salladslöken/purjon. Skär löken i skivor. Hacka jordnötterna grovt. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor. Fräs den hackade ingefäran och vitlöken i oljan 10 sekunder. Häll i morotsslantarna och fortsätt fräsa på hög värme i 1 minut. I med resten av grönsakerna och fräs och rör ytterligare en minut. Lägg det frästa på en tallrik eller i en skål. Stek kycklingbitarna i 45 minuter så att de blir genomstekta. Häll såsen i stekpannan och rör om. Häll i även de stekta grönsakerna och rör ett varv till. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.